ΑΒΙΑ

 

 

ΑΒΙΑ > Bio

Οι Αβιά είναι:
Στέφανος Καλοτεράκης -electric, acoustic guitars
Παύλος Αναστασίου -bass
Βασίλης Ραμπότας -electric guitar
Τάσος Πεταλίδης -drums

O Στέφανος ξεκίνησε να γράφει και να συνθέτει για την πρώτη του μπάντα στο γυμνάσιο με τον Πάνο Καραγκούνη. Η μπάντα ηχογράφησε τα πρώτα της 7 τραγούδια το 2002 με πρόθεση να κυκλοφορήσουν σε EP για θαυμαστές και όχι μόνο και για την παρουσία τους σε διαφορα event με τίτλο “To νόημα“. Ηχογράφησαν το πρώτο album με τίτλο “Live στον αέρα“ζωντανά τον Απρίλιο του 2007, όπου παρηγαγαν έναν περισότερο heavy/underground ήχο και παρουσίασαν τον δίσκο σε πάνω από 60 εμφανίσεις αποκομίζοντας έτσι αρκετά μεγάλη εμπειρία σε tour και live.

Μετά την περίοδο αυτή που τα μέλη της μπάντας τελείωναν τις σπουδές στο πανεπιστήμιο και καθένας στρεφόταν σε νέα ενδιαφέροντα, ο Στέφανος προχώρησε στην εξέλιξη της μπάντας με νέα μέλη όπου πλέον ο ήχος της μεταλλάχτηκε σε pop/rock ακούσματα επεκτείνοντας έτσι κυρίως την εφηβική μουσική σε εμπεριστατωμένο rock. Την πρώτη του ηχογράφηση τότε με την μπάντα κάνει και ο Παύλος ο οποίος έγινε και μέλος της ύστερα από λίγες live εμφανίσεις το καλοκαίρι του 2007. Με νέα σύνθεση και νέα τραγούδια η μπάντα μπαίνει στο studio στις αρχές του 2008 και με νέα όρεξη και ιδέες κυκλοφορεί το νέο album “μικρή ψιχάλα” το καλοκαίρι του ίδιου έτους με την Άννα Παπαδοπούλου στην φωνή και τον Αλέξη Γιαννόπουλο στα ντραμς

Για τα επόμενα δύο έτη η μόνη ασχολία της μπάντας ήταν οι live εμφανίσεις της, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά πάνω απο 35 διαφορετικοί “guest” μουσικοί. Σε αυτές τις εμφανίσεις και τα live πολλές φορές η μπάντα έκανε πειράματα με νέα όργανα και νέα ακούσματα τα οποία και την οδήγησαν ξανά στο studio για μία νέα δισκογραφική δουλειά η οποία έπρεπε να παρουσιάζει στον κόσμο όλα τα ακούσματα και τις επιρροές που δέχθηκαν τα μέλη της την προηγούμενη τριετία.

Το χειμώνα του 2010-11 ο Στέφανος και ο Παύλος προτείνουν σε 2 πολύ καλούς φίλους τους και μουσικούς που συνεργάστηκαν σε αρκετές εμφανίσεις τα προηγούμενα έτη να γίνουν μέλη της μπάντας. Έτσι ο Βασίλης αποκτάει νέο ρόλο στις κιθάρες, προσκομίζωντας έναν φρέσκο χαρακτήρα και το ταλέντο του με δυνατές επιρροές και ο Τάσος αρχίζει να ηχογραφεί στα τύμπανα για μία συλλογή τραγουδιών όπου συμμετείχε και το συγκρότημα με τελείως ανανεωμένο στυλ και νέες ιδέες και τάσεις.

Η μπάντα την άνοιξη του 2011 αποφασίζει να μπει στο studio για ακόμη μία φορά και να ηχογραφήσει το νέο της δίσκο με νέα τραγούδια και με βασική φωνή μία ιδιαίτερα καλή φωνή, τον Νίκο, όπου έρχεται για να δώσει τον δικό του χαρακτήρα στην νέα παραγωγή τους.

Η πολλά υποσχόμενη μπάντα ύστερα από ένα ταξίδι μέσα στις νότες και τις συνθέσεις ηχογραφούν το νέο τους CD όπου τα τραγούδια έρχονται να ξεσηκώσουν τον απαιτιτικό ακροατή.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ >

ΜΙΚΡΗ ΨΙΧΑΛΑ

Media: CD
Μουσικό είδος: Rock
Αριθμός Καταλόγου: C36
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2008
Γλώσσα:Ελληνικά
Αγόρασε το CD!

ABIA LIVE ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Media: DVD
Μουσικό είδος: Rock
Αρ. Καταλόγου: C29
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2007
Γλώσσα: Ελληνικά
Αγόρασε το DVD!

LINKS >

info@aviatheband.gr
www.aviatheband.gr
facebook
twitter
www.myspace.com/aviatheband
YouTube

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ >

VIDEO >