ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ

ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ > Bio

Το συγκρότημα Κατ’ εικόνα, σχηματίστηκε την Άνοιξη του 2000 από μια παρέα φίλων που ανήκαν ήδη σε άλλα μουσικά σχήματα και συγκροτήματα. Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν ως έδρα τους τόσο την Αθήνα όσο και την Θεσσαλονίκη και επίσης οι μισοί από αυτούς ήταν έλληνες και οι άλλοι Δυτικοευρωπαίοι. Από το 2002, το συγκρότημα έχει την έδρα του αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη καθώς έχει αλλάξει η σύνθεση του.

 Το συγκρότημα βασίστηκε στα θεμέλια της χριστιανικής πίστης με σκοπό να εκφράσει την πίστη των μελών της μπάντας μέσα από την rock μουσική. Σε μια εποχή που ελάχιστα συγκροτήματα στην Ελλάδα συνδύαζαν την πίστη με την μουσική, με έναν σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο, τα μέλη του συγκροτήματος ενθάρρυναν και άλλους μουσικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να επαναδιατυπώσουν αυτό που ανέκαθεν ο χριστιανισμός πρέσβευε, με σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2004 η μπάντα έκανε συναυλίες κυρίως σε πανεπιστήμια, σε events όπως η «Φοιτητική Εβδομάδα» του Αριστοτελείου, το Rockemon Rock festival στον Μύλο, στο οποίο ήταν και συνδιοργανωτής. Επίσης επι δύο χρόνια διοργάνωσε το φεστιβάλ “Rock for Life” στη Καλαμαριά, προσκαλώντας κι άλλες μπάντες να συμμετέχουν.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ >

ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ/OTHER SITE
Media: 
CD
Μουσικό είδος: Rock
Αρ. Καταλόγου: C20
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2005
Γλώσσα: Ελληνικά
Αριθμός δίσκων:1
Αγόρασε το CD!