ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ > Bio

Η ιστορία μας αρχίζει το 1984, όταν ο Μιλτιάδης Αγγελάτος, υπεύθυνος του ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, προέτρεψε τον Τάκη Βενιζελέα και τη Χαρά Βενιζελέα να φτιάξουν μια παιδική χορωδία, για να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και ηχογραφήσεις.

 Ο Τάκης ζήτησε βοήθεια από την Μαρίζα Κακαβελάκη και εκεί πλέχτηκε το ειδύλλιο!

Τα Χριστούγεννα του 1985 κυκλοφόρησε από τον Βιβλικό Σύνδεσμο ο πρώτος δίσκος «Ειρήνη Παντού» (είναι συλλεκτικός).

Το 1986 κυκλοφόρησε το «Τραγούδι της Χαράς» με πολύ μεγάλη επιτυχία και επανεκδιδόμενο συνεχώς έχει ξεπεράσει τα 10.000 αντίτυπα!

Επίσης το 1986 ο Τάκης και η Μαρίζα  παντρεύτηκαν.

Το 1987 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Συντροφιά με τον παππού» (επίσης συλλεκτικός), πρώτη συνεργασία με τον παππού Ντίνο Ζησιάδη, έκδοση Βιβλικού Συνδέσμου, καθώς και το «Τραγουδάμε γι’ αυτούς που αγαπάμε», από τις εκδόσεις Μόκας – Μορφωτική.

Το 1988 η παιδική μας χορωδία βαπτίζεται ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ.

Την ίδια χρονιά συμμετέχει στα φωνητικά του δίσκου «Γράψαμε τα ονόματά μας», έκδοση Νέας Χριστιανικής Δισκοθήκης.

Το 1989 κυκλοφορεί το Λευκές Καρδούλες 1: «Αγάπη» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΝΙΑ και το 1990 επανεκδίδεται, μαζί με το Λευκές Καρδούλες 2: «Το τραγούδι της Χαράς» και το Λευκές Καρδούλες 3: «Τα καλύτερα τραγούδια μας»,

σε μια θήκη σαν «Σετ δώρου».

Το 1992 εκδίδεται το ΛΚ 4: «Ο Μουσικός κήπος του παππού», με τον παππού Ντίνο και την γιαγιά Άγλα Ζησιάδη (πλησιάζει και αυτό τα 10.000 αντίτυπα).

Το 1993 οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΨΑΣΚΗ κυκλοφορούν το «Νέα Σχολικά Τραγούδια», που αποτελεί στη σειρά το ΛΚ 5.

Το 1994 κυκλοφορεί το ΛΚ 7 «Χριστούγεννα με τις Λευκές Καρδούλες», από τις Εκδόσεις Αρμονία, που επανεκδιδόμενο κάθε Χριστούγεννα έφτασε και αυτό τις 10.000 αντίτυπα.(Είναι το πρώτο που εκδόθηκε σε CD).

Το 1995 κυκλοφορεί το « VIDEO Λευκές Καρδούλες», με Video clip από διαλεγμένα τραγούδια, σε συνεργασία με το GOOD NEWS PRODUCTIONS από την Κύπρο.

Το 1996 βγαίνει καθυστερημένα το ΛΚ 6: «Κόντρα στο ρεύμα», με συμμετοχή της Έφης Σακελλαρίου, Εκδόσεις Αρμονία.

Εδώ οι Λευκές Καρδούλες έχουν πια μεγαλώσει ηλικιακά, δεν είναι πια παιδάκια, έγιναν φοιτητές και φοιτήτριες. Χρειάζεται ριζική ανανέωση.

Το 2000 συμμετέχοντας στον εορτασμό του Millennium, συνεργάζονται  (ώριμες πια) στο «Χαμογελάω και Τραγουδάω», που περιέχει τραγούδια του Μάνου Αναγνώστου, Εκδόσεις Αρμονία.

Τέλος το 2004 οι καινούριες Λευκές Καρδούλες, σαν συμμετοχή στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, εκδίδουν το ΛΚ 8: «Kids Game», με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, μια δουλειά βασισμένη στην «Αθλητική γλώσσα του Απ. Παύλου», (ο όρος ανήκει στον Dr. Μιλτιάδη Αγγελάτο).

Οι Λευκές Καρδούλες στα 20 χρόνια της δραστηριότητάς τους (1984-2004), είχαν συμμετοχή σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, με σπουδαιότερη ίσως την συμμετοχή τους στην συναυλία του συγκροτήματος PETRA στο θέατρο του Ληκαβητού.

Ο Logos music αναλαμβάνει το 2007 να επανεκδώσει σε CD τους παλαιούς αυτούς δίσκους, επεξεργασμένους σε νέα Digital μορφή, για να έχουν πιο σύγχρονη αισθητική.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ >

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ 1 & 2
Αγάπη / Το τραγούδι της Χαράς
Media: 2CD
Μουσικό είδος: Παιδικό
Αρ. Καταλόγου: C26
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2007
Γλώσσα: Ελληνικά
Αγόρασε το CD!

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ 3 & 4
Τα καλύτερα Τραγούδια μας/ Ο μυστικός κήπος του παππού

Μουσικό είδος: Παιδικό
Αριθμός Καταλόγου: C32
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2008
Γλώσσα: Ελληνικά
Αριθμός δίσκων:2
Αγόρασε το CD!

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ 5 & 6
Χρυσή Εποχή / Κόντρα Στο Ρεύμα

Μουσικό είδος: Παιδικό
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2011
Γλώσσα: Ελληνικά
Αριθμός Καταλόγου:C48-49
Αριθμός δίσκων: 2CD
Αγόρασε το CD!

ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ 7
Χριστούγεννα με τις Λευκές Καρδούλες

Media: 1 CD
Μουσικό είδος: Παιδικό
Αριθμός Καταλόγου: C37
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2008
Γλώσσα:Ελληνικά
Αγόρασε το CD!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ >