ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ > Bio

 

Ο Πάρις Παπαδόπουλος έγραψε τα πρώτα του τραγούδια όταν ήταν περίπου 8 χρονών. Ήταν απλές μελωδίες και στίχοι που απευθύνονταν σαν προσευχές στο Θεό. Αυτό επρόκειτο να αποτελέσει το βασικότερο χαρακτηριστικό των τραγουδιών του. Η μουσική ήταν γι’ αυτόν ένα μέσο προσευχής και προσέγγισης του Θεού, με στίχους που εξέφραζαν ευχαριστία, ύμνο, αλλά μερικές φορές και αγωνία, απορία, παράπονο. Ως έφηβος έμαθε να παίζει πιάνο και πλήκτρα, ενώ αργότερα, παράλληλα με τις κύριες σπουδές του, πήρε μαθήματα φωνητικής και θεωρίας της μουσικής.

Στα μουσικά ακούσματα της εφηβείας του κυριαρχούν τα χριστιανικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, οι Whiteheart τον εντυπωσίασαν επειδή ο ιδιαίτερος και αναγνωρίσιμος ήχος τους συνδυαζόταν με τον δουλεμένο ποιητικό στίχο, κάτι που άρχισε να αποτελεί γι’ αυτόν το μεγάλο ζητούμενο στα τραγούδια που έγραφε. Μεγαλωμένος στον ευαγγελικό χώρο, εξάλλου, ήταν φυσικό να έχει πλούσια αποθέματα από την ξένη και ελληνική θρησκευτική και λατρευτική μουσική. Τέλος, από τα ακούσματά του δεν λείπουν οι μεγάλοι έλληνες συνθέτες καθώς και σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα η μουσική του να είναι ένα μείγμα από το κλασικό ροκ της δεκαετίας του 80, ξένη λατρευτική μουσική, αλλά και στοιχεία από την ελληνική μουσική κουλτούρα.

Το 2003 σκέφτεται ότι είναι καιρός η μουσική του να βγει προς τα έξω και η logos music εκδίδει το cd με τίτλο «Βουνοκορφή». Βασικό γνώρισμα της πρώτης αυτής δουλειάς είναι ο στίχος των τραγουδιών, που, παρά τις ηχοληπτικές και ενορχηστρωτικές ατέλειες της παραγωγής, προσπαθεί να μεταδώσει στον ακροατή την επιθυμία για μια βαθύτερη και πιο αληθινή σχέση με τον Θεό.

Αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία της «Βουνοκορφής», το 2011, ολοκληρώνει μια νέα συλλογή από τραγούδια του. Η θεματολογία των τραγουδιών αυτών περιστρέφεται κυρίως γύρω από την αποκάλυψη της πατρικής καρδιάς του Θεού και του αληθινού Του προσώπου, πίσω από την διαστρεβλωμένη εικόνα που μπορεί να έχει κανείς γι’ Αυτόν. Η ανάγκη για μια τέτοια ανανεωμένη σχέση με τον Πατέρα Θεό, αλλά και η αγαλλίαση που προσφέρει αυτή, εμπνέουν τις νότες και τα λόγια των τραγουδιών, που εξυμνούν την αγάπη Του και τη δύναμή Του να τα κάνει όλα καινούργια. O τίτλος του cd είναι «Όλα γεννιούνται ξανά».

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ >

ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Media: CD
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2011
Γλώσσα: Ελληνικά
Μουσικό είδος: Contemporary, Rock
Αριθμός Καταλόγου: C53
Αριθμός δίσκων: 1
Αγόρασε το CD!

ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ
Media: CD
Μουσικό είδος: Contemporary, Rock
Αρ. Καταλόγου: C16
Έτος έκδοσης – παραγωγής: 2003
Γλώσσα: Ελληνικά
Αριθμός δίσκων: 1
Αγόρασε το CD!